We vinden het belangrijk dat onze producten veilig zijn en lang meegaan. Op deze pagina leggen we ons update beleid uit en wat je als gebruiker kan verwachten.

INHOUD

Update beleid

We voorzien onze producten ten minste 5 jaar na marktintroductie van updates. Tijdens deze periode bieden we vaak niet alleen veiligheidsupdates, maar ook nieuwe functionaliteit aan. Gemiddeld brengen we 5 updates uit per product.

Als we een nieuwe versie uitbrengen laten we dit weten op onze website en in de betreffende app winkels. Je kan Blog pagina bezoeken om te kijken welke functionaliteit we hebben uitgebracht de afgelopen maanden, of bekijk de update aantekeningen in de App Store en Play Store.

Hoe weet ik of een update beschikbaar is?

De manier van updaten verschilt per product. Voor Link en Camera's zal de update zichtbaar zijn in de app zodra deze beschikbaar is. Je zal de update wel altijd moeten bevestigen. Voor onze Wi-Fi producten gebeuren updates automatisch als het apparaat online is en niet in gebruik is. Hier hoef je niks voor te doen.

App updates gebeuren automatisch als je dit zo hebt ingesteld op je telefoon (op een iPhone staat dit standaard aan, bij Android kan je selecteren of je wilt dat je apps automatisch updaten in de nacht).

Werkt mijn product nog na vijf jaar?

Na vijf jaar ondersteuning kijken we of het mogelijk is de periode uit te breiden. In het meest waarschijnlijke geval breiden we de ondersteuning uit met nog een paar extra jaar. Als het niet langer mogelijk is ondersteuning te bieden geven we het product de status 'Unsupported'. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om technische support te krijgen, of een reparatie aan te vragen. Alle klanten die het product nog actief gebruiken worden drie maanden van te voren per e-mail op de hoogte gebracht.

Als je je product minder dan twee jaar geleden bij ons gekocht hebt, heb je nog steeds recht op ondersteuning (zelfs als een product de status 'End of Life' heeft). Elke gebruiker heeft recht op ten minste twee jaar ondersteuning.

De 'Unsupported' status betekent niet dat een product onbruikbaar wordt. De Cloud blijft gewoon online en de apps blijven beschikbaar in de App Store en Play Store. Je kan je product dus gewoon blijven gebruiken.

Producten die niet langer ondersteund worden

De volgende producten worden niet langer ondersteund. De HomeWizard Cloud en apps zijn nog steeds beschikbaar voor deze producten.

HomeWizard
(original)
HeatlinkEnergielink

2011-01-31 | 2020-04-30
2013-03-31 | 2020-04-30
2012-03-31 | 2020-04-30

9 jaar & 3 maanden

7 jaar & 1 maand
8 jaar & 1 maand

End of Life

Als het niet langer mogelijk is de apparaten te laten verbinden met de cloud en je hierdoor je product niet meer kan bedienen zien we een product als 'End of Life'. Deze situatie zou (bijna) nooit voor moeten komen.

Producten met de 'End of Life' status

We hebben op dit moment geen producten met de 'End of Life' status. Alle producten die we ooit geïntroduceerd hebben zijn nog steeds te gebruiken en online.