De Cleaner kan geen verbinding maken met WiFi

Het lukt je niet om de 'Princess Robot Vacuum Deluxe' te koppelen aan het wifi-netwerk doormiddel met de 'Cleaner'-app op je smartphone. Kijk of het helpt met de onderstaande procedure. Mogelijk moet u de procedure verschillende keren herhalen om een goede verbinding tot stand te brengen. Het verbindingsproces bestaat uit 2 delen: De Cleaner verbinden met Wi-Fi en de Cleaner verbinden met uw HomeWizard-account.

De Cleaner verbinden met Wi-Fi

1. Staat de Cleaner die u wilt koppelen aan uw account wel in (koppel) Wi-Fi-verbinding modus?
    • Om de Cleaner in de Wi-Fi Connect-modus te plaatsen, druk je lang op de'Dock'-knop boven in de Cleaner. Er verschijnt een 'pulserende' animatie op het display van de Cleaner. Het ziet er zo uit ;
    • Het wordt aangeraden om de Cleaner in de Wi-Fi Connect-modus te zetten voordat u het verbindingsproces start in de Cleaner-app
  2. Is je wifi ingeschakeld op je telefoon?
    • Controleer of u een Wi-Fi verbinding heb met u smartphone-verbinding.
    • Op je Iphone
      1. Ga met je iPhone in het startscherm naar'Instellingen'> 'Wifi'.
      2. Controleer of wifi is ingeschakeld. Het apparaat zoekt nu automatisch naar beschikbare WiFi-netwerken.
      3. Als u verbonden bent met het netwerk, ziet u een vinkje naast het netwerk en  in de linkerbovenhoek van uw scherm of de rechterbovenhoek van een iPhone X.
      Op een Android Smartphone
      1. Druk op Instellingen > Wi-Fi. (Als je Android 6.0 hebt, tik je gewoon op wifi )
      2. Controleer of de schakelaar achter Wi-Fi aan staat. Het apparaat zoekt nu automatisch naar beschikbare WiFi-netwerken.
      3. Als u verbonden bent met het netwerk, ziet u eenverbonden met Wifi in de rechterbovenhoek van uw scherm.
  3. Is het Wifi-signaal sterk genoeg op de plek waar je je Cleaner wilt aansluiten?
    • Zijn zowel de telefoon als de Cleaner dicht bij de router. I.e .: is het wifi-signaal sterk op beide apparaten?
  4. Is uw Smartphone (degene die wordt gebruikt om de Cleaner met Wi-Fi te verbinden) verbonden met het juiste wifi-netwerk?
    • Met een geavanceerde WiFi-router is het mogelijk om verschillende wifi-punten te maken. Zorg ervoor dat u verbonden bent met het Wi-Fi-netwerk op uw telefoon waarmee u uw Cleaner wilt verbinden.
  5. Is het wachtwoord dat u tijdens het instellen op de telefoon hebt ingevoerd correct?
    • Dit moet het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk zijn. Controleer of het wifi-wachtwoord correct is. Kopieer zo nodig het wachtwoord van de router om typefouten te voorkomen.
  6. De Cleaner ondersteunt geen 5 GHz-netwerken.
    • In de meeste gevallen is het mogelijk om beide (2,4 Ghz als 5 Ghz) op uw router in te schakelen. Vergeet niet dat tijdens het installeren van uw Cleaner uw smartphone ook verbonden moet zijn met het 2.4 Ghz wifi-netwerk. Raadpleeg de handleiding van uw router als u niet weet welke wifi-frequenties uw router ondersteunt en/of aan staat.
  7. De Cleaner ondersteunt geen gastennetwerk.
    • Het is niet mogelijk om de cleaner op het gastnetwerk te installeren. Vergeet niet dat tijdens het installeren van uw Cleaner uw smartphone ook verbonden moet zijn met een normale wifi-netwerk i.p.v het gasten-netwerk
  8. Verborgen wifi-netwerk
    Het wordt aanbevolen om tijdens de installatie geen verborgen wifi-netwerk te gebruiken.

De Cleaner verbinden met het HomeWizard-account

Nadat de Cleaner is verbonden met wifi, probeert de app een verbinding te maken met uw HomeWizard-account. Als er iets misgaat tijdens het verbinden met uw account, probeert u het volgende:

1. Tijdens de eerste app-setup (bij het voor het eerst starten van de app)
    • Zorg ervoor dat u een geldig e-mailadres hebt ingevoerd voor uw nieuwe HomeWizard-account en zorg ervoor dat u een bevestiging bericht op dat e-mailaccount hebt ontvangen.
    • Controleer dat de Cleaner  verbonden is  met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je Smartphone.
  2. Bij het toevoegen van een Cleaner in de app als je al bent ingelogd
    • Zorg ervoor dat u bent ingelogd op uw HomeWizard-account. Dit kan je controleren bij  ‘Instellingen’ -knop in de rechterbovenhoek en tik vervolgens  op  account. Is de accountinformatie correct weergegeven?
      • Als de informatie correct is, probeert u de app volledig te doden en opnieuw te starten.
      • Als de informatie onjuist is en / of de app opnieuw is opgestart, probeer dan uit te loggen en weer in te loggen. Instellingen’  in de rechterbovenhoek op bij uw account en tik vervolgens op 'Afmelden'.
  3. Is de tijd van uw apparaat correct ingesteld?
    • Als de tijd incorrect is ingesteld, kan dit problemen veroorzaken bij de authenticatie van onze servers. Zorg ervoor dat de tijden kloppen.